logoГАЛЕРИЈА-КРЕАТИВНОСТ УЧЕНИКА

Онлајн настава, руски језик у 6. разреду, март-април 2021.

Међу темама које наши шестаци обрађују овог пролећа налазе се и занимљивости о руским градовима, о необичним, „чудесним“ местима широм највеће земље на свету. Наше „паметнице“ су и овај пут биле мотивисане за креативни рад. Направили су мноштво разгледница, на којима су приказали лепоте руских градова. Представљамо најуспешније примере (ту су и радови некадашњих шестака) и похваљујемо све учеснике, посебно најактивније међу креаторима: Петар Туовић, Алекса Потић, Сара Васиљевић, Вук Ћурчић, Александар Драча и др.

Захваљујући њима, можете кренути на пут. Изаберите једну од руских престоница: Москву или Санкт Петербург. Можда вам се допадну Нижњи Новгород или Владимир, далеки Јекатеринбург, херојски Волгоград или сибирски градови Новосибирск и Омск…

Или ћете ипак остати у Београду, уживајући у нашим разгледницама.

Наставник руског језика, Мира Симеуновић

[metaslider id=5056]

Да се може бити креативан и у ванредним околностима показали су (не први пут) ученици 6-1 који уче руски језик. Са својом наставницом договорили су се да, у оквиру обнављања знања о руским празницима реализују један занимљив и необичан час.

Акценат је био на Масленици (код нас „бела недеља“). То је традиционални празник руског народа, којим се симболично испраћа зима и дочекује пролеће: праве се палачинке, лутка-Масленица коју треба спалити на крају празника, организују се разне игре, одлази у госте. Одмах након седмице Масленице почиње велики Васкршњи пост.

У необичној реалности какву имамо, уместо динамичних игара играли смо се проналажења назива празника, одређивања времена њиховог обележавања, говорили о разликама и сличностима празника у Русији и Србији, решавали занимљиве анаграме… Нисмо се могли почастити палачинкама, али смо се послужили слаткишима. Нисмо могли спалити Масленицу, али смо се потрудили да је направимо, да цртамо сунце и палачинке, да се мало поиграмо и допунимо знање…и све то под маскама!

Заједно са нама, на часу су уживали Весна, Марија и Зоран из наше пп-службе.

Велико браво за Андреу, Петра, Алексу, Теодору, Лазара, али и за Луку, Вука и Јану, и све остале за уложени труд! УМНИЦЫ! МОЛОДЦЫ!

Предметни наставник: Мира Симеуновић

 

 

Ученици ОШ „Кнез Сима Марковић“ који уче руски језик обележили су највећи руски државни празник – Дан Победе у 2. св. рату. Не само да су читали о празнику и радили задатке, већ су веома активно, свако на свој начин, испољили свој креативни таленат: правили су презентације, украсе, велики број цртежа, направили чак и један спот, писали саставе. Видели смо и једну изложбу личне колекције оружја, као и приказ драгоценог породичног наслеђа. Својим креативним радовима упутили су нам честитку „С Днём Победы!».

(Музичка подлога: Јана Симоновић изводи једну од руских  „песама ратног времена“ – „Синий платочек“)

Наставник: Мира Симеуновић

Видео запис можете погледати  на нашем каналу https://www.youtube.com/watch?v=OmPnlwt4u7U

Сеоско домаћинство креативност ученика Павловић Лазара 6-4.

Талентованост и креативност ученика Јанковић Лазара 5-1,Недељковић Младена 6-1,Минић Богдана 6-4,  Радосављевић Стефана 6-4 и Иванковић Ларе 5-1.

Показујемо вам креативне радове ученика 5-1, 5-2, 5-3, 6-1, 6-3, 7-2, 7-3, 8-2, 8-3 који уче руски језик. Ученици су направили на стотине радова, инспирисаних великим православним празником – Васкрсом, заједничким за српски и руски народ. Млађи ученици су углавном радили цртеже, мало старији и цртеже, и дивне честитке на руском језику, и пригодне украсе. У породицама Костић и Марковић чак су направили руски колач Кулич, који се традиционално припрема у руским породицама пред Васкрс.

Мира Симеуновић

Техника и технологија-ученици шестог разреда су направили изложбу макете мостова као и изложбу машина

 

 

Погледајте презентација ученика Матеје Вујића

ПОГОНСКЕ МАШИНЕ-МОТОРИ

 

Верска настав-ученички радови

Ученици друго два Вам поручује

Ученици су својим радовима послали симбол наде да ће све брзо проћи „Све ће бити добро“

Креативност ученика Средњи Крај 

Учитељица Татјан Жилић,ученици 1/1 су цртежима дуге послали симбол наде за ову ситуацију да ће све брзо проћи „Све ће добро бити“
Тема:Пролеће
Сара МирчетићУченица:Сара Марчетић ;Учитељица:Татјана Жилић

Тема:Сеоско двориште;Милица Радивојевић ученица 3/9 Глумчево Брдо

Milica Radivojević

Тема:четвороуглови; Александра Стефановић 6/3

Aleksandra Stefanović

 Тема:Спајање различитих материјала; Учитељица Милица Иванчевић-Баћевац