22
maj
2022

JANA – NAŠ ŠAMPION

Jana Simonović je apsolutni šampion generacije u angažovanju i broju osvojenih nagrada (više od 15 diploma) na polju ruskog jezika. Svojim aktivnostima u sekciji „Umnica“ ispoljila je brojne talente i dopunila ih velikim radom i ljubavlju prema ruskom jeziku.

Jana je više puta osvajala publiku pevajući na ruskom jeziku, recitovala je stihove velikih ruskih pesnika, kazivala prozne tekstove, glumila na ruskom jeziku, veoma uspešno pisala sastave…

Oduševljavala je prisutne na koncertima u Ruskom domu, u Dečjem kulturnom centru, u Ruskom centru na Filološkom fakultetu, u Ruskoj školi pri ambasadi Ruske Federacije, u Šidu, ali i u školskim aktivnostima najrazličitijih vrsta (priredbe, kvizovi, projekti, elektronski časopis sekcije ruskog jezika), u kojima je Jana uvek besprekorno i neumorno davala sve od sebe.

Osvajala je nagrade za znanje ruskog jezika na domaćim i međunarodnim takmičenjima, neposredno ili onlajn, na konkursima, ali i na ruskim „olimpijadama“. Privlačile su je i manifestacije koje nisu takmičarskog tipa, u kojima se učestvuje iz ljubavi prema ruskoj reči i želje da se ta reč čuje, bilo na velikoj sceni pred publikom, bilo na času, u našoj običnoj učionici.

Time je sve nas, uvek iznova i iznova, tokom četiri godine činila ponosnim, jer smo deo njenih uspeha koji tek dolaze!

Želimo našem šampionu još mnogo sličnih nagrada, a nesumnjivo je da ovakvu „umnicu“ čeka velika budućnost!

Evo i nekoliko primera sjajnih rezultata naše Jane! Svakoj od ovih diploma prethodio je veliki rad i iskrena ljubav!

Mira Simeunović – profesor ruskog jezika (maj 2022.)

Leave a Reply

*

captcha *