TAKMIČENJA I NAGRADE

Gradsko takmičenje u plivanju 50m održano je 27. februara 2024.godine

Učenica Dunja Petrović 6/6 osvojila treće mesto na Gradskom takmičenju u plivanju 50m leđno. Nađa Stojanović 8/7, 50 m leđno, četvrto mesto u gradu. Isidora Obradović 4/6, plivala je kraul 50m od pedeset učesnika bila je trideset druga.

Gradsko takmičenje u pevanju „Zlatna sirena“

 Na gradskom takmičenju u pevanju „Zlatna sirena“ koje je održano   5.4.2022.godine u Dečjem kulturnom centru u Beogradu, učestvovale su tri   učenice naše škole i u svojim kategorijama osvojile značajne rezultate.

 – Ivona  Ratković, učenica 4 razreda (učiteljica Milica Trajković)  osvojila je drugo mesto sa 87.bodova.

 – Tanja Radić, učenica 5/3  (nastavnica Svetlana Majstorović) osvojila je        prvo mesto, sa 98. bodova.

 – Jana Simonović (nastavnica Bojana Cupać) učenica 8/3 razreda, osvojila    je prvo mesto u svojoj kategoriji, sa   90.bodova.

  Pohvaljujemo naše vredne i talentovane učenice.

http://www.knezsimamarkovic.edu.rs/gradsko-takmicenje-u-pevanju-zlatna-sirena/

TAKMIČENJE – KVIZ ZNANJA O SVETOM SAVI

Detaljnije o takmičenju učenika pogledajte KVIZ ZNANJA O SVETOM SAVI

GRADSKO TAKMIČENJE U PLIVANJU 17.12.2019.godine

Radovanović Mila(peti razred 5-7) 50 prsno 1.mesto.
Petrović Dunja (drugi razred) 50 prsno 2.mesto.
Stojanović Nađa (četvrti razred Arnajevo) 50 leđno 3.mesto.
Brkić Helena (peti razred 5-4) 50 prsno 3.mesto.
Kostadinović Dunja (peti razred 5-7) 50 leđno 3.mesto.
Radovanović Ognjen 7-8 – 50 leđno 4.mesto.
Marković Magdalena 7-3 – 50 kraul 5.mesto.
Petrović Sara 8-1 – 50 leđno 5.mesto.
Sirković Antonina 6-4 – 50 leđno 6.mesto.
Janković Sara 7-6 – 50 prsno 8.mesto.
Janković Viktor 4-1 – 50 prsno 9.mesto.

Mirjana Skoknić i Jelena Janković nastavnici fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

[metaslider id=4274]

REPUBLIČKO TAKMIČENJE IZ GEOGRAFIJE

U subotu, 25.maja 2019.godine, u OŠ „Dr Jovan Cvijić“ u Zrenjaninu održano je republičko takmičenje iz geografije za učenike 7 i 8 razreda. Našu školu predstavljao je Luka Komazec, učenik 85, u pratnji nastavnice geografije Vesne Vučićević. U prijatnoj atmosferi škole domaćina deca su radila testove a zatim su u pratnji vodiča posetili neke istaknute turističke znamenitosti Zrenjanina. Kulturni centar Zrenjanina organizovao je za njih i nastavnike projekciju filma o prirodnim i antropogenim turističkim vrednostima Zrenjanina i okoline.
Među 208 učenika 8 razreda Luka Komazec je osvojio 94 poena i zauzeo 7 mesto. Od Srpskog geografskog društva dobio je pohvalnicu za učešće na republičkom takmičenju.
Zahvaljujemo se OŠ „Dr Jovan Cvijić“ i Srpskom geografskom društvu na organizaciji ovog takmičenja. Zahvaljujemo se i Luki Komazecu koji je našu školu predstavio na pravi način.

[metaslider id=3869]

GRADSKO TAKMIČENJE IZ GEOGRAFIJE

U nedelju, 14.aprila 2019.godine u OŠ „Bora Stanković“ na Voždovcu održano je gradsko takmičenje iz geografije. Našu školu predstavljalo je ukupno 5 učenika i to 2 osmaka i 3 sedmaka u pratnji nastavnica geografije Vesne Vučićević i Dragane Davorije. Naši učenici su ostvarili zaista zavidne rezultate a plasman na republičko takmičenje ostvario je učenik VIII5 Komazec Luka koji je imao ukupno 93 poena.

Drugo mesto za 8 razred osvojio je Filip Marić, odeljenje VIII7. Treće mesto za sedmi razred pripalo je Vitomirović Ružici VII3 i Nikoli Vranješu VII1, dok je Doroteja Pavlović VII4 osvojila 5 mesto.

Našim dragim učenicima čestitamo na osvojenim rezultatima.

Republičko takmičenje iz geografije biće održano 25.maja 2019.godine u Zrenjaninu.

VELIKI USPEH BILJINIH ŠKOLARACA

Nedavno je u Briselu održan ALL DIGITAL SUMMIT 2018. Na ovoj godišnjoj konferenciji, koja okuplja lidere iz mreže digitalnih kompetencija i organizacija koje rade na unapređenju digitalnih veština za razmenu i učenje jedni od drugih, između ostalog dodeljene su i nagrade trima prvoplasiranim događajima realizovanim tokom Nedelje digitalnih veština.
U evropsko finale za izbor najboljeg događaja ADW2018 ušla je i aktivnost pod nazivom QR Code: Combining national tradition and modern technology koju je realizovala učiteljica Biljana Popović sa svojim učenicima. Tako se ova aktivnost, po izboru ALL DIGITAL tima, našla među 10 najboljih (u konkurenciji od preko 800 događaja širom Evrope).
Naši domaćini, Lena i Milan, upoznali su decu sa svojim seoskim domaćinstvom na jedan veoma neobičan način. Na objektima za stanovanje i čuvanje stoke i živine bili su izlepljeni QR kodovi. Da bi učenici otkrili ko su sve stanovnici njihovog dvorišta i čime se sve to oni bave, morali su da krenu u obilazak koristeći mobilne telefone i tablete priključene na internet. Pomoću instalirane aplikacije, koju se veoma jednostavno preuzeli sa Play prodavnice, očitavali su kodove. Kodirane poruke pomogle su im da se bolje upoznaju sa ovim seoskim domaćinstvom tipičnim za Šumadiju.
Učiteljica Biljana je već treću godinu za redom promoter digitalne pismenosti i partner kampanje Onlajn nedelja u Srbiji. Dobitnik je nagrade za najbolju fotografiju tokom 2016. i 2017. godine, kao i nagrade za najbolji video QR Code Treasure Hunt 2017. godine.
Od 2018. godine član je udruženja IT: Mreže za e-inkluziju u Evropi.
Ponosni smo što i naša škola doprinosi širenju digitalne pismenosti u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji i što imamo inovativne i kreativne nastavnike koji mogu da pariraju svojim kolegama iz inostranstva.

Pogledajte pobednički video:https://www.youtube.com/watch?v=ljtwHVWGLMI

Pogledajte i ovaj video:https://www.youtube.com/watch?v=5KCgnzt31ac

 

GRADSKO TAKMIČENJE U PLIVANJU

Gradsko takmičenje u plivanju održano je 30.10.2018.godine. na bazenu sportskog centra „11 april“ , Novi Beograd. Naša škola učestvovala je sa 11 učenika koji su osvojili sledeća mesta:

U kategoriji učenika do 10 godina

Nađa Stojanović 3.mesto 50m leđno III r. izdvojeno odeljenje Arnajevo
Helena Brkić 3. mesto 50m prsno, IV-1 razred
Dunja Petrović 4.mesto 50m leđno I r. izdvojeno odeljenje Arnajevo
Dunja Kostadinović 4.mesto 50m leđno IV r. izdvojeno odeljenje Arnajevo
U kategoriji učenika od 11 do 14 godina
Ognjen Radovanović 3. mesto 50m leđno VI-8 razred Beljina
Antonina Sirković 4.mesto 50m delfin V-4 razred
Magdalena Marković 4.mesto 50m kraul VI-3
Sara petrović 4.mesto 50m leđa VII-1
Strahinja Marković 7. mesto 50m prsno V-6 Beljina
Sara Janković 10.mesto 50m kraul VI-6
Viktor Janković 13. mesto 50m leđno III razred Baćevac

[metaslider id=3135]

STONI TENIS I VIŠEBOJ

U sredu 12.09.2018. god održano je takmičenje u višeboju, na Avali.
Našu školu je predstavljala ekipa učenika sedmog i osmog razreda iz područnog odeljenja- Beljina. Učenici odeljenja 7-7: Luka Savić, Nina Mitić, Anđela Mitrović, Aleksa Milanović i Ognjen Vasiljević. Učenici odeljenja 8-8: Miladin Radojičić, Danica Radulović, i Sanja Milanović.
Ekipu naše škole su predvodile nastavnice Snežana Vasić i Jelena Janković.
Učestvovale su 23 ekipe. Naša škola je osvojila 1. mesto. Ovo je treći pehar osvojen u višeboju, u ovoj školskoj godini.
U utorak i sredu 24. i 25.09.2018. god. održano je gradsko takmičenje u stonom tenisu. Takmičenje je održano u hali SC „Master“ u Zemunu. Devojčice su osvojile 3. mesto u ekipnom plasmanu. Dobile su medalje i pehare. Našu školu predstavljale su : Ana Petrović učenica 6-2, Tamara Pinter učenica 6-4 i Nina Dačić učenica 3. razreda područnog odeljenja- Boždarevac. Ekipu je predvodila nastavnica Snežana Vasić.