logoТАКМИЧЕЊА И НАГРАДЕ

Градско такмичење у пливању 50м одржано је 27. фебруара 2024.године

Ученица Дуња Петровић 6/6 освојила треће место на Градском такмичењу у пливању 50м леђно. Нађа Стојановић 8/7, 50 м леђно, четврто место у граду. Исидора Обрадовић 4/6, пливала је краул 50м од педесет учесника била је тридесет друга.

Градско такмичење у певању „Златна сирена“

 Na gradskom takmičenju u pevanju „Zlatna sirena“ koje je održano   5.4.2022.godine u Dečjem kulturnom centru u Beogradu, učestvovale su tri   učenice naše škole i u svojim kategorijama osvojile značajne rezultate.

 – Ivona  Ratković, učenica 4 razreda (učiteljica Milica Trajković)  osvojila je drugo mesto sa 87.bodova.

 – Tanja Radić, učenica 5/3  (nastavnica Svetlana Majstorović) osvojila je        prvo mesto, sa 98. bodova.

 – Jana Simonović (nastavnica Bojana Cupać) učenica 8/3 razreda, osvojila    je prvo mesto u svojoj kategoriji, sa   90.bodova.

  Pohvaljujemo naše vredne i talentovane učenice.

http://www.knezsimamarkovic.edu.rs/gradsko-takmicenje-u-pevanju-zlatna-sirena/

ТАКМИЧЕЊЕ – КВИЗ ЗНАЊА О СВЕТОМ САВИ

Детаљније о такмичењу ученика погледајте КВИЗ ЗНАЊА О СВЕТОМ САВИ

ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПЛИВАЊУ 17.12.2019.године

Радовановић Мила(пети разред 5-7) 50 прсно 1.место.
Петровић Дуња (други разред) 50 прсно 2.место.
Стојановић Нађа (четврти разред Арнајево) 50 леђно 3.место.
Бркић Хелена (пети разред 5-4) 50 прсно 3.место.
Костадиновић Дуња (пети разред 5-7) 50 леђно 3.место.
Радовановић Огњен 7-8 – 50 леђно 4.место.
Марковић Магдалена 7-3 – 50 краул 5.место.
Петровић Сара 8-1 – 50 леђно 5.место.
Сирковић Антонина 6-4 – 50 леђно 6.место.
Јанковић Сара 7-6 – 50 прсно 8.место.
Јанковић Виктор 4-1 – 50 прсно 9.место.

Мирјана Скокнић и Јелена Јанковић наставници физичког и здравственог васпитања.

[metaslider id=4274]

REPUBLIČKO TAKMIČENJE IZ GEOGRAFIJE

У суботу, 25.маја 2019.године, у ОШ „Др Јован Цвијић“ у Зрењанину одржано је републичко такмичење из географије за ученике 7 и 8 разреда. Нашу школу представљао је Лука Комазец, ученик 85, у пратњи наставнице географије Весне Вучићевић. У пријатној атмосфери школе домаћина деца су радила тестове а затим су у пратњи водича посетили неке истакнуте туристичке знаменитости Зрењанина. Културни центар Зрењанина организовао је за њих и наставнике пројекцију филма о природним и антропогеним туристичким вредностима Зрењанина и околине.
Међу 208 ученика 8 разреда Лука Комазец је освојио 94 поена и заузео 7 место. Од Српског географског друштва добио је похвалницу за учешће на републичком такмичењу.
Захваљујемо се ОШ „Др Јован Цвијић“ и Српском географском друштву на организацији овог такмичења. Захваљујемо се и Луки Комазецу који је нашу школу представио на прави начин.

[metaslider id=3869]

GRADSKO TAKMIČENJE IZ GEOGRAFIJE

U nedelju, 14.aprila 2019.godine u OŠ „Bora Stanković“ na Voždovcu održano je gradsko takmičenje iz geografije. Našu školu predstavljalo je ukupno 5 učenika i to 2 osmaka i 3 sedmaka u pratnji nastavnica geografije Vesne Vučićević i Dragane Davorije. Naši učenici su ostvarili zaista zavidne rezultate a plasman na republičko takmičenje ostvario je učenik VIII5 Komazec Luka koji je imao ukupno 93 poena.

Drugo mesto za 8 razred osvojio je Filip Marić, odeljenje VIII7. Treće mesto za sedmi razred pripalo je Vitomirović Ružici VII3 i Nikoli Vranješu VII1, dok je Doroteja Pavlović VII4 osvojila 5 mesto.

Našim dragim učenicima čestitamo na osvojenim rezultatima.

Republičko takmičenje iz geografije biće održano 25.maja 2019.godine u Zrenjaninu.

ВЕЛИКИ УСПЕХ БИЉИНИХ ШКОЛАРАЦА

Недавно је у Бриселу одржан ALL DIGITAL SUMMIT 2018. На овој годишњој конференцији, која окупља лидере из мреже дигиталних компетенција и организација које раде на унапређењу дигиталних вештина за размену и учење једни од других, између осталог додељене су и награде трима првопласираним догађајима реализованим током Недеље дигиталних вештина.
У европско финале за избор најбољег догађаја ADW2018 ушла је и активност под називом QR Code: Combining national tradition and modern technology коју је реализовала учитељица Биљана Поповић са својим ученицима. Тако се ова активност, по избору ALL DIGITAL тима, нашла међу 10 најбољих (у конкуренцији од преко 800 догађаја широм Европе).
Наши домаћини, Лена и Милан, упознали су децу са својим сеоским домаћинством на један веома необичан начин. На објектима за становање и чување стоке и живине били су излепљени QR кодови. Да би ученици открили ко су све становници њиховог дворишта и чиме се све то они баве, морали су да крену у обилазак користећи мобилне телефоне и таблете прикључене на интернет. Помоћу инсталиране апликације, коју се веома једноставно преузели са Play продавнице, очитавали су кодове. Кодиране поруке помогле су им да се боље упознају са овим сеоским домаћинством типичним за Шумадију.
Учитељица Биљана је већ трећу годину за редом промотер дигиталне писмености и партнер кампање Онлајн недеља у Србији. Добитник је награде за најбољу фотографију током 2016. и 2017. године, као и награде за најбољи видео QR Code Treasure Hunt 2017. године.
Од 2018. године члан је удружења ИТ: Мреже за е-инклузију у Европи.
Поносни смо што и наша школа доприноси ширењу дигиталне писмености у области информационо-комуникационих технологија у Србији и што имамо иновативне и креативне наставнике који могу да парирају својим колегама из иностранства.

Погледајте победнички видео:https://www.youtube.com/watch?v=ljtwHVWGLMI

Погледајте и овај видео:https://www.youtube.com/watch?v=5KCgnzt31ac

 

ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПЛИВАЊУ

Градско такмичење у пливању одржано је 30.10.2018.године. на базену спортског центра „11 април“ , Нови Београд. Наша школа учествовала је са 11 ученика који су освојили следећа места:

У категорији ученика до 10 година

Нађа Стојановић 3.место 50м леђно III р. издвојено одељење Арнајево
Хелена Бркић 3. место 50м прсно, IV-1 разред
Дуња Петровић 4.место 50м леђно I р. издвојено одељење Арнајево
Дуња Костадиновић 4.место 50м леђно IV р. издвојено одељење Арнајево
У категорији ученика од 11 до 14 година
Огњен Радовановић 3. место 50м леђно VI-8 разред Бељина
Антонина Сирковић 4.место 50м делфин V-4 разред
Магдалена Марковић 4.место 50м краул VI-3
Сара петровић 4.место 50м леђа VII-1
Страхиња Марковић 7. место 50м прсно V-6 Бељина
Сара Јанковић 10.место 50м краул VI-6
Виктор Јанковић 13. место 50м леђно III разред Баћевац

[metaslider id=3135]

СТОНИ ТЕНИС И ВИШЕБОЈ

У среду 12.09.2018. год одржано је такмичење у вишебоју, на Авали.
Нашу школу је представљала екипа ученика седмог и осмог разреда из подручног одељења- Бељина. Ученици одељења 7-7: Лука Савић, Нина Митић, Анђела Митровић, Алекса Милановић и Огњен Васиљевић. Ученици одељења 8-8: Миладин Радојичић, Даница Радуловић, и Сања Милановић.
Екипу наше школе су предводиле наставнице Снежана Васић и Јелена Јанковић.
Учествовале су 23 екипе. Наша школа је освојила 1. место. Ово је трећи пехар освојен у вишебоју, у овој школској години.
У уторак и среду 24. и 25.09.2018. год. одржано је градско такмичење у стоном тенису. Такмичење је одржано у хали СЦ „Мастер“ у Земуну. Девојчице су освојиле 3. место у екипном пласману. Добиле су медаље и пехаре. Нашу школу представљале су : Ана Петровић ученица 6-2, Тамара Пинтер ученица 6-4 и Нина Дачић ученица 3. разреда подручног одељења- Бождаревац. Екипу је предводила наставница Снежана Васић.