08
nov
2019

Udruženje Živojin Mišić proglasilo je šestu generaciju Najboljih edukatora Srbije

Biljana Popović

Biljana Popović-učiteljica

OŠ„Knez Sima Marković“, Barajevo

Posvećena je svom poslu, visoko motivisana i predana radu, studiozna i odgovorna. Smatra da je biti učitelj jedno od najizazovnijih, najodgovornijih i najlepših zanimanja. I da se deset puta rodi, deset puta bi bila učiteljica.
Borac je za očuvanje zdrave planete. Od 2005. rukovodilac je ekološke sekcije sa kojom je osvajala nacionalne i međunarodne nagrade i priznanja. Podstiče učenje i igru na otvorenom.
Kroz ogledne i ugledne časove pokreće nastavnike da koriste IKT. Realizuje obuke zainteresovanim kolegama za rad u Web 2.0 alatima. Oslonac je svojim đacima tokom prvih koraka u svetu programiranja. Inovativna je i kreativna. Dobitnik je nagrada na konkursu „Digitalni čas“ i Best Training Event tokom All Digital Week 2019. Svoje radove, kao primere dobre prakse, prezentovala je na Saboru učitelja RS i konferenciji „Nove tehnologije u obrazovanju“ (štandu MPNTR-a). Jedan je od nekolicine „Edu heroja“ koji upotrebljava DFC metodologiju, a sa svojim učenicima, superherojima lokalne zajednice, učestvovaće na I CAN Globalnom dečjem samitu 2019 u Rimu.
Realizuje onlajn zajedničke časove sa kolegama. Dobitnik je četiri Nacionalne i šest Evropskih oznaka kvaliteta za izuzetnost rada u eTvining projektima. Organizuje mnogobrojne vannastavne aktivnosti i projekte u okviru Međunarodnog programa Dreamdo Schools. Njena učionica je maštaonica. Podstiče učenike da sanjaju, veruju u svoje snove i ostvaruju ih.
Kontinuirano se stručno usavršava. Koordinator je više školskih timova i predsednik Školskog odbora. Autor je dva sajta i nekoliko blogova. Sa učenicima je pokrenula e-časopis Biljini školarci. Član je udruženja IT: Mreže za e-inkluziju u Evropi, Instituta za moderno obrazovanje, DUB-a.

Šestu godinu za redom, nastavnici i učitelji osnovnih i srednjih škola širom Srbije imali su priliku da se bore za titulu Najboljeg edukatora Srbije.
Ko su Najbolji edukatori Srbije? To su učitelji i nastavnici koji se ističu na svakodnevnom nivou po tome što su inovatori, majstori svog zanata i spremni na doživotno učenje. Oni idu u korak sa vremenom i uče decu kako da postanu građani 21. veka.
Udruženje “Živojin Mišić” i ove godine susrelo se sa velikim brojem sjajnih nastavnika i učitelja.
Nakon dugog odabira komisije koja broji preko 50 članova, istaklo se 10 učitelja i nastavnika osnovnih i srednjih škola iz Srbije.
Sa ponosom vam predstavljamo Najbolje edukatore naše zemlje za 2019. godinu. To su:
1. Ana Marković – nastavnica fizike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji u Kragujevcu.
2. Biljana Popović – učiteljica u OŠ “Knez Sima Marković” u Barajevu.
3. Đura Pađan – nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.
4. Dušan Blagojević – nastavnik srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji u Lebanu.
5. Dušica Marković – nastavnica matematike u OŠ “Stefan Nemanja” u Nišu.
6. Ljiljana Lazarević -učiteljica u OŠ “Mihailo Petrović Alas” u Beogradu.
7. Marija Bastić – učiteljica u OŠ “Janko Veselinović“ u Beogradu.
8. Marina Dorocki – nastavnica fizike u Gimnaziji “Isidora Sekulić” u Novom Sadu.
9. Vesela Mačkić – učiteljica u OŠ “Ivan Gundulić” u Novom Sadu.
10. Vlasta Cenić – nastavnik srpskog jezika i književnosti u OŠ “Vuk Karadžic” u Doljevcu.
Ovim putem želimo da još jednom čestitamo pobednicima!
Nova generacija Najboljih edukatora dolazi iz 7 gradova i mesta širom Srbije. Ovo je dokaz da je obrazovanje u našoj zemlji na visokom nivou i da imamo sjajne učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola, i ponosni smo na njih.
Pored zvanja Najboljeg edukatora Srbije naši pobednici dobiće ličnu nagradu kao i nagradu u iznosu od 100.000 dinara koju mogu upotrebiti u radu sa decom ili kroz projekte sa njima.

Pogledajte na sledećem linku https://zivojinmisic.rs

Leave a Reply

*

captcha *