29
okt
2018

Veliki uspeh Biljinih školaraca

Nedavno je u Briselu održan ALL DIGITAL SUMMIT 2018. Na ovoj godišnjoj konferenciji, koja okuplja lidere iz mreže digitalnih kompetencija i organizacija koje rade na unapređenju digitalnih veština za razmenu i učenje jedni od drugih, između ostalog dodeljene su i nagrade trima prvoplasiranim događajima realizovanim tokom Nedelje digitalnih veština.

U evropsko finale za izbor najboljeg događaja ADW2018 ušla je i aktivnost pod nazivom QR Code: Combining national tradition and modern technology koju je realizovala učiteljica Biljana Popović sa svojim učenicima. Tako se ova aktivnost, po izboru ALL DIGITAL tima, našla među 10 najboljih (u konkurenciji od preko 800 događaja širom Evrope).
Naši domaćini, Lena i Milan, upoznali su decu sa svojim seoskim domaćinstvom na jedan veoma neobičan način. Na objektima za stanovanje i čuvanje stoke i živine bili su izlepljeni QR kodovi. Da bi učenici otkrili ko su sve stanovnici njihovog dvorišta i čime se sve to oni bave, morali su da krenu u obilazak koristeći mobilne telefone i tablete priključene na internet. Pomoću instalirane aplikacije, koju se veoma jednostavno preuzeli sa Play prodavnice, očitavali su kodove. Kodirane poruke pomogle su im da se bolje upoznaju sa ovim seoskim domaćinstvom tipičnim za Šumadiju.
Učiteljica Biljana je već treću godinu za redom promoter digitalne pismenosti i partner kampanje Onlajn nedelja u Srbiji. Dobitnik je nagrade za najbolju fotografiju tokom 2016. i 2017. godine, kao i nagrade za najbolji video QR Code Treasure Hunt 2017. godine.
Od 2018. godine član je udruženja IT: Mreže za e-inkluziju u Evropi.
Ponosni smo što i naša škola doprinosi širenju digitalne pismenosti u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji i što imamo inovativne i kreativne nastavnike koji mogu da pariraju svojim kolegama iz inostranstva.
Pogledajte pobednički video:https://www.youtube.com/watch?v=ljtwHVWGLMI
Pogledajte i ovaj video:https://www.youtube.com/watch?v=5KCgnzt31ac

Leave a Reply

*

captcha *