11
jun
2021

TEMATSKI DAN – OD RASA DO BEOGRADA

TEMATSKI DAN

OD RASA DO BEOGRADA

7.6. 2021. godine učiteljice Ljiljana Krgović i Maja Stojković , organizovale su i izvele tematski dan Od Rasa do Beograda , sa svojim učenicima četvrtog razreda iz IO Arnajevo i IO Lisović.

Cilj organizovanja ovog tematskog dana van učionice bio je upoznavanje učenika sa kulturno istorijskim spomenicima grada Beograda koji se odnose na ličnosti i događaje od nastanka prve srpske države do savremenog doba. Učenici su šetajući se glavnim ulicama i trgovima Beograda i razgledajući spomenike proširili svoja stečena znanja iz Prirode i društva i povezali ih sa važnim kulturno istorijskim tekovinama. Tako su učenici i na ovaj način shvatili značaj slavnih ličnosti naše istorije.

Čitali su sadržaje skrivene iza QR kodova koji su pružali informacije o pojedinim spomenicima i ličnostima kojima su posvećeni, obrađivali književno delo ”Stefanovo drvo”, Svetlane Velmar Janković, koje govori o despotu Stefanu Lazareviću i rešavali matematičke zadatke koji su sadržajno povezani sa temom.

Učenici su poneli lepe utiske iz glavnog grada, družili se i upoznali se sa delom bogate riznice materijalnog kulturno istorijskog nasleđa.

Leave a Reply

*

captcha *